Nieuwe FileMaker 12 biedt baanbrekende functies om geweldige databases voor iPad, iPhone, Windows en Mac te ontwerpen

De FileMaker Go 12-apps voor iPad en iPhone zijn nu gratis, zodat u makkelijk iOS-apps kunt gebruiken die met FileMaker Pro 12 zijn gemaakt.

Parijs, 4 april 2012 – FileMaker, Inc. introduceerde vandaag de FileMaker 12-databasesoftwarereeks. FileMaker 12 luidt een nieuw tijdperk voor databases in door gebruikers in staat te stellen geweldige eigen database-apps te ontwikkelen voor de iPad, iPhone, Windows, Mac en het web.

De volledige nieuwe FileMaker 12 softwarereeks is vanaf vandaag verkrijgbaar.

FileMaker Pro 12 biedt prachtige nieuwe thema’s en startklare oplossingen, krachtige tools voor het ontwerpen voor iPad, iPhone en desktops en superieur bestandsbeheer voor de media-intensieve toepassingen van tegenwoordig. FileMaker Pro 12 Advanced biedt zelfs nog meer ontwikkelings- en beheerprogramma’s.

De FileMaker Go-apps voor iPad en iPhone kunnen gratis worden gedownload in de App Store. Dankzij de gratis FileMaker Go 12 download kan iedereen verbazingwekkend makkelijk iOS-databasetoepassingen gebruiken die met FileMaker Pro 12 zijn gemaakt.

De nieuwe 64-bits versies van FileMaker Server 12 en FileMaker Server 12 Advanced zorgen voor betere prestaties in WAN's, bieden betere ondersteuning voor grote databases en voegen snelle streaming van bestanden en multimediacontent toe.

Databases stimuleren de productiviteit alleen als mensen er echt graag mee werken,” aldus Ryan Rosenberg, Vice President of Marketing and Services bij FileMaker, Inc. “Iedereen wil een geweldige database, maar niet iedereen is een geweldige ontwerper. Laat het ontwerpen aan FileMaker 12 over, dan maakt u de fraaiste databases die ongelooflijk gebruiksvriendelijk zijn, op een iPad, iPhone, desktop en op het web”.

Baanbrekende ontwerpfuncties vergroten de bruikbaarheid op een iPad, iPhone en desktop

Met FileMaker 12 kan iedereen geweldige databases maken. Met de zestien prachtige nieuwe startklare oplossingen maakt u in een handomdraai databases voor het beheer van contactpersonen, projecten, digitale content, voorraadbeheer en voor andere essentiële bedrijfstaken. De startklare oplossingen omvatten onder meer kant-en-klare schermen die voor de iPad en iPhone zijn geoptimaliseerd.

Gebruikers kunnen meteen de look van oplossingen veranderen met 40 nieuwe, professioneel ontworpen thema’s. De thema’s kunnen met de startklare oplossingen worden gebruikt of kunnen voor een frisse, nieuwe look op bestaande databases worden toegepast. Speciale thema‘s met aanraakfunctionaliteit zijn afgestemd op de iPad en iPhone, met lettertypen, kleuren, knoppen en andere iOS-ontwerpelementen.

Gebruikers kunnen volledig vertrouwen op de meegeleverde thema’s, maar kunnen ook elk detail aanpassen met nieuwe ontwerptools zoals kleurverlopen, de optie om afbeeldingen bij te snijden, dynamische uitlijningsgidsen en configureerbare rasters. Met eigen schermkopieën kunt u eenvoudig informatie ordenen voor iPad- en iPhone-schermen.

FileMaker Pro 12 biedt ook nieuwe snelgrafieken waarmee u in één moeite opvallende grafieken kunt maken, alsook vijf aantrekkelijke nieuwe grafiekstijlen: bellen, spreiding, positief/negatief, gestapelde staaf en gestapelde kolom.

Een betere manier om documenten en multimediabestanden te verwerken

De FileMaker 12 productreeks helpt teams en individuele gebruikers de aanzwellende lawine van digitale content --- en dan met name multimediabestanden --- te beheren.

U kunt een groot aantal bestandsformaten, zoals PDF-, video-, foto- en audiobestanden en documenten, met slepen-en-neerzetten in de verbeterde containervelden in FileMaker Pro 12 plaatsen. Bestanden kunnen in de database zelf worden opgeslagen, maar u kunt ook vanuit de database met een link naar de bestanden laten verwijzen. En nu FileMaker 12 automatisch bestanden op schijf ordent en zelfs kan coderen voor extra beveiliging is het nog makkelijker geworden om bestanden waarnaar wordt verwezen te beheren.

U krijgt sneller toegang tot grote bestanden doordat FileMaker 12 nu automatisch miniaturen genereert en, wanneer FileMaker Server wordt gebruikt, mediabestanden naar aangesloten clients streamt. Wanneer gebruikers hun databases op hun iPad of iPhone gebruiken, kunnen zij nu audio- en videofragmenten direct in containervelden opnemen en content streamen met AirPlay.

FileMaker Server 12-producten bieden snellere, betrouwbaardere weergave van gegevens

De nieuwe 64-bits versies van FileMaker Server 12 en FileMaker Server 12 Advanced zijn gemaakt voor snelheid en productiviteit. Toegang tot meer geheugen kan de prestaties bij grote databases verhogen, terwijl de verbeterde WAN-prestaties handig kunnen zijn voor extern verbonden gebruikers, vooral degenen die iOS-apparaten gebruiken. De vernieuwde architectuur van de module voor webpublicaties zorgt voor hogere snelheid en betere stabiliteit wanneer eigen webpagina’s worden geïntegreerd met FileMaker-databases, terwijl progressieve back-ups het serverbeheer vereenvoudigen en de betrouwbaarheid van oplossingen vergroten.
Wat beta gebruikers zeggen over FileMaker Pro 12 en FileMaker Go 12 voor iPad en iPhone

FileMaker Pro 12 is een fantastische update. Ik heb al mijn voorgaande informatie overgezet naar FileMaker Pro 12 en alles werkt feilloos. Ik heb de geraffineerde nieuwe Starter oplossingen gebruikt om de functies van mijn databases uit te breiden - en met het gemak van het opzetten van formulieren vanaf het begin, met de compatibiliteit van desktop, iPad en iPhone formaat is het een geweldige zegen”, zegt Dean T. Bingham, president, Db Digital Design Group.

Volgens IT en Facility manager
James Pierson, Rampart Hydro Services, "Het gebruik van FileMaker Go 12 stelt ons in staat om tijdige en uniforme gegevens uit het veld te halen en de ratjetoe verzameling van spreadsheets, hard-copy formulieren en de achterkant van een bierviltje te elimineren. Het idee van de FileMaker Go specifieke script stappen is fantastisch, deze maken het makkelijker om voordeel te behalen uit de groeiende mogelijkheden van iOS”.


Prijzen en verkrijgbaarheid
Alle FileMaker 12-producten zijn direct verkrijgbaar. FileMaker Pro 12 is te bestellen voor € 349, de upgrade voor € 209, FileMaker Pro 12 Advanced voor € 499, de upgrade voor € 299, FileMaker Server 12 voor € 999, de upgrade voor € 599 en FileMaker Server 12 Advanced voor € 2.849, de upgrade voor € 1.709 (voor EU aanbevolen catalogusprijs en exclusief B.T.W). FileMaker Go voor iPad en FileMaker Go 12 voor iPhone zijn gratis verkrijgbaar in de App Store.
Aanvullende informatie over prijzen en upgrades vindt u op www.filemaker.com/nl.
FileMaker, Inc.
FileMaker is toonaangevend op het gebied van gebruiksvriendelijke databasesoftware. Miljoenen mensen, van individuele personen tot enkele van ’s werelds grootste bedrijven, vertrouwen op FileMaker-software voor beheer, analyse en samengebruik van hun essentiële informatie. De producten van de onderneming zijn de FileMaker-productlijn - veelzijdige software voor iPad, iPhone, Windows, Mac en het Web - en Bento, de persoonlijke database voor Mac, iPhone en iPad. FileMaker, Inc. is een dochteronderneming van Apple.MEER INFORMATIE:

Whispers & Partners (France)
Alexandra Benhaiem
Tel. : +33 1 40 54 23 08
alexandra@whispers.fr

Elisabeth Perpetua
Tel. : +33 1 40 54 23 08
/ 05
elisabeth@whispers.fr


FileMaker France
Fabienne Barro
Tel. : + 33 1 44 43 40 00
fabienne_barro@filemaker.com