Delta Pro Lighting

Verlichting en belichting is een vak apart en van voelbare meerwaarde in de omzet van winkels en zelfs in het ziekteverzuim op kantoren. Delta Pro Lighting is al twee├źntwintig jaar een toonaangevend adviseur op het gebied van licht. De verlichtingsprofessional adviseert bedrijven op het gebied van winkelverlichting en levert een breed assortiment vervangingslampen aan de meest uiteenlopende bedrijven en organisaties.

Daarnaast heeft Delta Pro Lighting het zogenaamde ‘Licht Educatie Centrum’ opgericht. In dit centrum worden met grote regelmaat de innovatieve ontwikkelingen op het gebied van licht gepresenteerd. Ook worden in dit centrum de lichtplannen gevisualiseerd die voor bedrijven zijn ontwikkeld. Zo is het goed te zien hoe producten tot hun recht komen door het gebruik van bepaalde belichting.

Delta Pro Lighting is gevestigd in Helmond waar 25 medewerkers werkzaam zijn.

Geïntegreerd relatiebeheer, orderverwerking en facturatie
Delta Pro Lighting heeft lange tijd gebruik gemaakt van verschillende systemen voor relatiebeheer, voorraadadministratie en orderverwerking. Voor office manager Carina Moed van Delta Pro Lighting, was het belangrijk om een geïntegreerd systeem te ontwikkelen dat zowel werkt onder Windows als Macintosh. Het systeem moest zowel relatiebeheer, orderverwerking en facturatie omvatten. De standaard CRM- en ERP-pakketten voldeden niet aan de wens van één geïntegreerd systeem. Delta Pro Lighting kwam in contact met FileMaker-ontwikkelaar ECXS en de keuze viel op ecOrganizer. ecOrganizer is een modulair in FileMaker opgebouwde en volledig geïntegreerde relatie- en projectbeheertoepassing met modules voor onder andere orderverwerking (offertes) en facturatie. Doordat het een compleet geïntegreerd systeem is, wordt de waarde van gegevens optimaal benut, wat zorgt voor minder fouten, meer overzicht, meer tijd voor klanten en beter zaken doen.

Rapportages
Vanuit het FileMaker-systeem wordt eenvoudig en snel correspondentie in de vorm van e-mailberichten, brieven, en faxen aangemaakt en in de eigen huisstijl verstuurd. Deze berichten worden vervolgens automatisch aan de relaties gekoppeld. Delta Pro Lighting kan met behulp van FileMaker ook snel grote mailingen versturen als er bijvoorbeeld evenementen organiseert in het Licht Educatie Centrum. Daarnaast worden de facturen in het systeem aangemaakt en verstuurd. Doordat per klant en product direct een factuuroverzicht kan worden gemaakt, kan Delta Pro Lighting ook rapporteren uit het systeem.

Alle 25 medewerkers werken met FileMaker Pro. Met name het maken van database-rapporten is in deze versie van FileMaker zeer eenvoudig.

Toekomst
Voor bedrijf en Carina Moed werkt het FileMaker-systeem naar volle tevredenheid. Kleine wensen in de toekomst zijn om naast de uitgaande e-mails ook de binnenkomende e-mails in het systeem te administreren en te synchroniseren met iPhones.