Pelgrims Verpakkingen

Het Belgische Pelgrims Verpakkingen is producent en groothandelaar van alle mogelijke verpakkingen. Van papieren zakken en plastic tassen tot taartdozen en hoogwaardige verpakkingsmiddelen voor industriƫle toepassingen.

Gestart eind jaren 60, is Pelgrims Verpakkingen gegroeid tot de leidinggevend leverancier van de verpakkingshandel in België. Productie vindt plaats in een ruime en moderne fabriek te Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Hier staat ook het magazijn van waaruit de producten gedistribueerd worden naar Belgische groothandelaren in verpakkingen, supermarktketens en toeleveranciers van bakkers, slagers, groentezaken, enzovoort. Pelgrims verpakkingen biedt werk aan zo’n vijfentwintig medewerkers.

Gebruikersbehoefte
Pelgrims Verpakkingen had behoefte aan een softwarepakket dat eenvoudig op maat was te maken en voor een veelheid van taken kan worden ingezet. Daarbij zijn verschillende opties onderzocht en al snel viel de keus op FileMaker.
In de eerste plaats gebruikt Pelgrims Verpakkingen Filemaker voor het opvolgen van orders. Het gaat hier zowel om het bedrukken van standaardverpakkingen als de verwerking van orders voor verpakkingssoorten die speciaal voor één klant zijn ontwikkeld. Dit betekent dat FileMaker fungeert als een ERP dat de hele fabriek en de groothandel aanstuurt. Daarnaast gebruikt Pelgrims Verpakkingen FileMaker als een CRM en ook voor WMS-toepassingen. Directeur Wim Pelgrims: “In feite doen we bijna alles met FileMaker. De flexibiliteit en brede toepasbaarheid maken het tot een ideaal pakket dat je precies kunt laten aansluiten op je eigen behoeften. Daarbij is FileMaker heel gebruikersvriendelijk zodat iedereen er meteen mee aan de slag kan.”
Daarnaast biedt FileMaker klanten de mogelijkheid via IWP hun orders te volgen. Een belangrijke service die de klanten en Pelgrims Verpakkingen bovendien veel tijd bespaart.

Uitbreiding op komst
In de toekomst gaat Pelgrims Verpakkingen de inzet van FileMaker nog verder uitbouwen. In de eerste plaats komt er een koppeling met het bestaande BMS (Building Management System) en ook zal het HR-systeem in FileMaker worden ondergebracht. Wim Pelgrims: “Het grote voordeel is dat iedereen FileMaker al kent en er prettig mee werkt. De veelzijdigheid van FileMaker biedt dan de mogelijkheid alle mogelijke databasetoepassingen erin onder te brengen.”
Verder is FileMaker momenteel al geïntegreerd met de softwarepakketten Dalim, voor het content management van beeld en huisstijlen van klanten. Ook heeft FileMaker een interface met Cerastore, die op zijn beurt de robotvoertuigen aanstuurt die grondstoffen en gereed product intern vervoeren.

Pelgrims Verpakkingen gebruikt hiertoe FileMaker 11 terwijl daarnaast ook FileMaker 10 nog wordt gebruikt. Alle client-toepassingen werken samen met de FileMaker 11 Server software. Een stabiele omgeving die Pelgrims Verpakkingen nooit in de steek laat.