Volkert Jan van den Berg, Bento-gebruiker voor privé-toepassingen.

Volkert van den Berg gebruikt Bento voor het archiveren van door hem gefotografeerde militaire vliegtuigen.

Volkert Jan van den Berg is 60 jaar oud en is werkzaam als gemeente-ambtenaar. Volkert Jan is privé zeer geïnteresseerd in de militaire luchtvaart. Zijn grootste passie is dan ook het fotograferen van militaire vliegtuigen.

Er zijn tientallen verschillende typen militaire vliegtuigen met verschillende kenmerken. Militaire vliegtuigen staan bekend om hun snelheid, wendbaarheid en de mogelijkheid om een extreme hoogte of laagte te vliegen.

“Het fotograferen van militaire vliegtuigen is iets wat mij al jarenlang bezighoudt. In de loop der jaren heb ik dan ook heel wat vliegtuigen vastgelegd. Om de vele foto’s die ik inmiddels heb verzameld te archiveren, was ik op zoek naar een database”, zegt Volkert Jan. “Ik was al bekend met FileMaker’s relationele database, waar ik graag meewerk vanwege de gebruiksvriendelijkheid. De keuze voor FileMakers persoonlijke database, Bento, was dan ook snel gemaakt”, voegt Volkert Jan toe. De liefhebber van militaire vliegtuigen houdt in zijn database onder andere bij de kenmerken van de vliegtuigen, zoals zijn het jachtvliegtuigen, bommenwerpers, staan ze bekend om hun vechtkwaliteiten of spionagekunde, enzovoort. Volkert Jan kan al deze informatie koppelen aan de vele foto’s die hij heeft gemaakt of dia’s die hij heeft ingescand.

Bento is de persoonlijke database voor Mac-gebruikers. Bento biedt 35 kant-en-klare sjablonen, of ontwerpen, voor onder andere fotografie. Zo is het met Bento mogelijk om:
• op een nieuwe en gemakkelijke manier iPhoto-informatie weer te geven;
• eenvoudig foto’s te koppelen aan contacten, projecten of gebeurtenissen;
• gespecificeerde informatie te vermelden bij foto’s, zoals informatie over foto’s of personen;
• waardevolle gegevens te beveiligen met nieuwe beveiligingsopties.

Inmiddels gebruikt Volkert Jan Bento 3 naar alle tevredenheid op zijn Mac-computer. “De Bento-toepassing werkt perfect. De grootste pluspunten zijn voor mij de stabiliteit en de uitgebreide sorteermogelijkheid.” Volkert Jan kan met een gerust hart nog vele mooie foto’s maken zonder bang te hoeven zijn dat hij later niet meer weet om welk vliegtuig het ging.