Op vakantie met eRCeeMedia

eRCeeMedia exploiteert acht websites voor vakantiegangers met in totaal een miljoen bezoekers per jaar. De bekendste is www.frankrijkvakantieland.nl, met 400.000 bezoekers. eRCeeMedia is een succesvolle onderneming die Bento gebruikt om duizenden uitgaande links op de websites te managen. Daarnaast levert eRCeeMedia aanvullende PR diensten voor de reissector. En de eigenaar van eRCeeMedia, Ruud Couwenhoven, schrijft boeken met behulp van Bento: "Elke dag als ik op reis ben in een vakantieland, maak ik ’s avonds aantekeningen in Bento. Ook zet ik er meteen de foto’s bij, gelinkt aan de aantekeningen. Als ik dan weer thuis ben, kan ik heel eenvoudig door die aantekeningen zoeken, op een rijtje zetten, juiste foto’s erbij, aanvullen, lijn erin brengen en voilà: je hebt een boek geschreven. Dankzij Bento."

eRCeeMedia exploiteert een aantal websites voor vakantiegangers en verricht daarnaast aanvullende PR diensten voor de reissector. Een succesvolle onderneming die Bento gebruikt om duizenden uitgaande links op de acht websites te managen. En de eigenaar van eRCeeMedia schrijft boeken met behulp van Bento.

Zoals zo veel Nederlanders, zijn Ruud en Marian Couwenhoven gek op Frankrijk. En ze hebben van hun hobby hun werk gemaakt. Het begon in 1999, met de opkomst van internet. Ruud Couwenhoven: “Ik was in die tijd bankier bij ING en adviseerde grote bedrijven. Tegelijkertijd was ik altijd al in media geïnteresseerd geweest. Daarvoor deed ik bijvoorbeeld vrijwilligerswerk bij een radiostation in Stein (Limburg) waar ik woon.” Opvallend is dan wel dat Ruud accentloos Nederlands spreekt. “Ja, ik kom uit Zaandijk, en ze wilden me juist graag hebben omdat ik geen Limburgs accent heb.”
De combinatie van liefde voor Frankrijk, opkomst van internet en belangstelling voor media, leidde ertoe dat Ruud in 1999 een website begon: www.frankrijkvakantieland.nl. Als hobbyist webbouwer, kon hij hier al zijn verhalen en foto’s kwijt. De site trok bezoekers en van het een kwam het ander. Inmiddels telt de site driehonderd pagina’s en trekt zij jaarlijks 400.000 bezoekers die er informatie op zoeken om hun vakantie te plannen – en die er ook hun vakantie boeken. Want inmiddels is de site een echte webshop geworden en een belangrijk verkoopkanaal voor de grootste touroperators. De mix van de eigen reisverhalen en de mogelijkheid tot het boeken van vakantiehuizen en reizen maakt de website uniek.Boeken schrijven met Bento

Ruud Couwenhoven publiceert ook boeken over vakantielanden. Deze zijn vanaf 1,95 als e-book te downloaden van zijn sites. Voor de samenstelling ervan gebruikt hij Bento: “Elke dag als ik op reis ben in een vakantieland, maak ik ’s avonds aantekeningen in Bento. Ook zet ik er meteen de foto’s bij, gelinkt aan de aantekeningen. Als ik dan weer thuis ben, kan ik heel eenvoudig door die aantekeningen zoeken, op een rijtje zetten, juiste foto’s erbij, aanvullen, lijn erin brengen en voilà: je hebt een boek geschreven. Dankzij Bento.”


Uitbouw van het bedrijf

Van het een kwam het ander en Ruud en Marian gingen nog meer vakantiesites exploiteren. Van een broer, die ook in het toerisme actief was, nam hij vier websites over die als thema winter- en zomervakanties in de Alpen hebben. Dus namen Ruud en Marian die over. En zo ontstond het bedrijf eRCeeMedia dat inmiddels acht vakantiesites exploiteert die samen ruim een miljoen bezoekers per jaar trekken.
Bijna twee jaar geleden, nam Ruud ontslag bij ING en pakte hij zijn bedrijf, met de nieuwverworven sites van zijn broer, helemaal professioneel op. eRCeeMedia levert nu ook aanvullende diensten, zoals SEO (website optimalisatie om hoger bij de zoekmachines komen te staan en zo meer bezoekers te trekken), persberichten service, tekstschrijven en allerlei adviesdiensten.


Professionaliseren met Bento

Ruud gebruikt Bento ook om de sites te managen. Want inmiddels heeft eRCeeMedia honderden klanten. Variërend van reisorganisaties, touroperators tot campings, hotels en aanbieders van vakantiehuisjes. Al deze klanten hebben bij elkaar vele duizenden uitgaande links op de acht sites van eRCeeMedia. En elke dag zijn er vele veranderingen in hun aanbiedingen, banners, enzovoort. Ruud gebruikt Bento om alle links in bij te houden: “Dat werkt prima, maar zo langzamerhand begin ik de grenzen van Bento wel te bereiken. Ik denk erover om over te stappen op FileMaker. Dan kan ik ook meteen de database koppelen aan de websites.”
Of het ervan gaat komen weet Ruud nog niet: “Ik ben erover aan het dubben. In ieder geval is het wel fijn te weten dat FileMaker bestaat.”