iDrukker

iDrukker.nl is een drukkerij met een historie en ervaring van meer dan honderd jaar. Het bedrijf werkt met de modernste druktechnieken en levert drukwerk op ansichtkaarten, flyers, posters, stickers, folders, brochures, briefpapier, visitekaartjes, enveloppen, textielbedrukking en iBierviltjes.

Gebruikers Profiel

iDrukker.nl is een drukkerij met een historie en ervaring van meer dan honderd jaar. Omdat innovatie bij het bedrijf hoog in het vaandel staat, werkt het bedrijf met de modernste druktechnieken. iDrukker levert drukwerk op ansichtkaarten, flyers, posters, stickers, folders, brochures, briefpapier, visitekaartjes, enveloppen, textielbedrukking en iBierviltjes. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam en telt 22 werknemers waaronder accountmanagers, orderstroombegeleiders, drukkers en nabewerkers. iDrukker heeft met name Nederlandse klanten, maar ook buiten de landsgrenzen.

FileMaker

iDrukker werkt sinds 1995 met FileMaker. Er was destijds behoefte aan databaseprogrammatuur omdat de hoeveelheid data zo enorm toenam dat registratie op papier te onoverzichtelijk en tijdrovend werd. Tot eind 2006 zijn databases in eigen beheer ontwikkeld en onderhouden. Eind 2006 is de webshop van iDrukker opnieuw ontworpen om de mogelijkheden te vergroten en een verregaande integratie te ontwikkelen tussen de webshop en het ordersysteem in FileMaker. Daarom heeft iDrukker, in samenwerking met Kempen Automatisering, een nieuwe order- en beheertoepassing ontwikkeld in FileMaker. De vorige toepassing voldeed niet meer aan de wensen van iDrukker, het bedrijf wilde meer gegevens kwijt kunnen in FileMaker, meer processen kunnen sturen en automatiseren vanuit de database, bijvoorbeeld e-mailen naar klanten en automatisch beheren van digitale bestanden. Met de nieuwe toepassing is dit mogelijk.

Alle werknemers van iDrukker werken met FileMaker en alle interne informatiestromen lopen via de database. Er zijn binnen iDrukker 12 Macintosh computers met toegang tot FileMaker.

Toepassingen

De belangrijkste toepassingen binnen de order- en beheertoepassing van iDrukker zijn de e-mail-, orders-, klanten-, offerte- en informatie aanvraag- toepassingen. Alle toepassingen zijn onderling met elkaar gekoppeld.

E-mail
In deze toepassing komt e-mail binnen en worden e-mail verstuurd. Omdat iDrukker al haar opdrachten genereert via internet en aanvragen dus per e-mail gedaan worden, is de e-mail-toepassing een belangrijke toepassing in FileMaker.

Orders
In de orders-toepassing worden alle orders gearchiveerd en bijgewerkt. Door middel van de zoekfunctie in FileMaker kan in een oogopslag worden gezien welke orders bijvoorbeeld nog niet in behandeling zijn genomen of zijn betaald.

Klanten
In de klanten-toepassing worden alle gegevens van klanten bijgehouden. Omdat alle toepassingen in FileMaker onderling met elkaar gekoppeld zijn, is bij elke klant te zien welke orders er zijn geplaatst.

Informatie aanvragen
In de informatie aanvragen-toepassing komen alle aanvragen binnen van mensen die via de iDrukker website een voorbeeldpakket aanvragen.

Bijzondere functie
iDrukker verzendt haar pakketten via GLS en geeft hiertoe opdracht vanuit het e-mailbestand in FileMaker. Vervolgens ontvangt iDrukker in de FileMaker-mailbox een traceernummer waarmee ze het verzonden pakket kunnen volgen. Indien de klant het pakket bijvoorbeeld niet op tijd ontvangt, kan iDrukker via deze optie binnen FileMaker opvragen waar het pakket zich bevindt en hoe lang het nog gaat duren voordat het de klant bereikt.

Voordeel en toekomst

iDrukker ervaart FileMaker als zeer gebruiksvriendelijk. Het grote voordeel vindt het bedrijf de mogelijkheid om zeer gemakkelijk aanpassingen te doen in bijvoorbeeld de opmaak van FileMaker. iDrukker heeft weliswaar onlangs een nieuwe order- en beheertoepassing in FileMaker laten ontwikkelen, maar blijft constant verder kijken naar mogelijkheden en verbeteringen in de toepassingen.