TAN Amsterdam

TanAmsterdam, assessment & career consultants, is een bureau gespecialiseerd in het uitvoeren van assessments ten behoeve van selectie-, loopbaan- en ontwikkelingsvragen. Het bureau is de voortzetting van het bedrijf Kraanen De Groot & Tan Amsterdam. Het bureau beschikt over ruime ervaring op het gebied van personeelsselectie, psychologisch onderzoek, assessment centers en projecten op het gebied van competentiemanagement. TanAmsterdam werkt zowel voor profit- als non-profitklanten

FileMaker

TanAmsterdam werkt ruim tien jaar met FileMaker. Het bureau had behoefte aan een databaseprogrammatuur om de kandidaten bij wie ze assessments afnemen te kunnen archiveren en te kunnen zoeken naar kandidaten en assessment-verslagen. Extern bureau Digitale zaken heeft de op maat gemaakte database ´Lizard´ ontwikkeld in FileMaker. Lizard is een jaar geleden geïmplementeerd bij TanAmsterdam, daarvoor werkte het bureau met Trias, ook een op FileMaker gebaseerd programma.

Het op FileMaker gebaseerde Lizard is toegankelijk voor alle adviseurs en medewerkers van TanAmsterdam. Alleen de office manager heeft het recht records uit Lizard te verwijderen. In totaal beschikt het bedrijf over acht werkplekken met MacIntosh-computers.

Toepassingen

Alle toepassingen in Lizard zijn onderling met elkaar gekoppeld. Lizard is geïntegreerd met Word van Microsoft Office.

Relatiebestand
In deze toepassing worden alle kandidaten, opdrachtgevers, leveranciers en relaties geregistreerd van TanAmsterdam.

Projectenbestand
In het projectenbestand wordt alle correspondentie rondom het assessment, de verslagen en de facturen gearchiveerd. De brieven worden in Microsoft Word gemaakt.

Agenda
In de agenda-toepassing in Lizard, houden alle adviseurs van TanAmsterdam hun afspraken en vrije dagen bij. Het bureau gebruikt één agenda. Zo is in een oogopslag duidelijk wie wat aan het doen is en waar.

Toekomst

TanAmsterdam ervaart het gebruik van FileMaker als gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Aangezien het bureau onlangs een geupdate versie van FileMaker (Lizard) in gebruik heeft genomen, zijn er geen concrete plannen met betrekking tot veranderingen in FileMaker.