Future Store

The Future Store levert Apple-gebaseerde computersystemen voor audio en video aan zelfstandige programmamakers, productiebureau┬┤s, omroepen en geluidsstudio┬┤s.

Gebruikers Profiel

The Future Store levert Apple-gebaseerde computersystemen voor audio en video aan zelfstandige programmamakers, productiebureau´s, omroepen en geluidsstudio´s. Het bedrijf heeft een paar honderd nationale klanten. Bij the Future Store zijn negen mensen werkzaam, waarvan acht verkopers die tevens technicus zijn, en een administratief medewerker. Het bedrijf is gevestigd in Utrecht.
De expertise en het assortiment van the Future Store bestaat uit Apple gebaseerde computersystemen voor audio, video en alle digitale media.

FileMaker

The Future Store werkt sinds 1997 met FileMaker. Het systeem, genaamd Buzz, is ontwikkeld door FileMaker-ontwikkelaar Froodware. Buzz is een, op FileMaker gebaseerd, winkelbeheersysteem

The Future Store beschikt over vijftien Macintosh computers. Op alle vijftien computers is Buzz geïnstalleerd en alle werknemers hebben met een persoonlijke login-code toegang tot het systeem. De computers zijn verdeeld over de winkel op de begane grond en het kantoor boven zodat overal toegang is tot Buzz. Tevens is het mogelijk vanaf huis in te loggen in het systeem. Buzz is geïntegreerd met het e-mailprogramma ´Mail´van Apple en ´Entourage´van Microsoft.

Toepassingen

Het op FileMaker gebaseerde Buzz is een totaal geïntegreerd winkelsysteem. Het systeem biedt onder meer de volgende toepassingen:
To-do-lijst
Deze toepassing wordt binnen the Future Store het meest gebruikt. Indien er in de algemene mailbox een mail verschijnt wordt deze door een medewerker naar de Buzz to-do-box gestuurd van de persoon die deze mail het beste op kan volgen. Alle werknemers van the Future Store werken aan de hand van de to-do-lijsten in Buzz.

Relatiebestand
Hierin worden alle relaties met bijbehorende gegevens bijgehouden. Vanuit het relatiebestand is het makkelijk om selecties voor bijvoorbeeld e-maillijsten te maken.

Product- en voorraadbeheer
In deze toepassingen wordt bijgehouden wat er op voorraad is en wat er moet worden besteld.

Agendabeheer
Hierin worden alle afspraken bij gehouden van alle werknemers. Zo heeft iedereen toegang tot elkaars agenda. Dit is praktisch bij het inplannen van afspraken.

Er zijn ook kleinere toepassingen in Buzz voor mailings, reparaties, facturatie, offertes, maand en jaar rapportage, BTW aangifte en ordering.

Voordelen Buzz
Het grote voordeel van Buzz is dat het optimaal geïntegreerd is met andere bedrijfssystemen. Als er bijvoorbeeld een leverancier belt over een factuur wordt zijn ´kaart´erbij gepakt in Buzz. Op die kaart staan alle gegevens omtrent die betreffende leverancier. Wat er is geleverd en wanneer, wat er is betaald en wanneer, wanneer er afspraken zijn geweest met de leverancier, etc.

Toekomst

The Future Store is zeer tevreden over Buzz. Zo nu en dan worden er verfijningen aangebracht in het systeem door Froodware. The Future Store heeft onlangs een vernieuwde versie van Buzz gekregen. Alle updates van Buzz zijn gratis. Het systeem is zodanig aangepast aan de laatste wensen en eisen dat de Future Store de komende tijd geen grote aanpassingen in Buzz verwacht te doen.