FileMaker Webinars

Kennis opdoen

Aankomende FileMaker Webinars

Ontdek alles over de geplande online seminars van FileMaker-experts

Bekijk de geplande webinars

Opgenomen FileMaker-webinars

FileMaker Beveiliging

Niveau: gevorderd

Gegevensbescherming is essentieel en krijgt prioriteit in bedrijven van elke omvang. In 2012 citeerde The Wall Street Journal deze alarmerende cijfers: “bedrijven met 11 tot 100 werknemers worden tot tien keer vaker aangevallen dan bedrijven van het volgende niveau (100 tot 1000 werknemers).” Gelukkig biedt het FileMaker Platform organisaties hulp en beschermt het hun kostbare gegevens door de gebruikerstoegang tot gegevens te controleren tot op het veldniveau van een oplossing. Met FileMaker Pro 13 Advanced kunnen gegevens die op FileMaker Server 13 worden gehost, ook nog eens worden beveiligd met de krachtige 256-bits AES-codering. U leert er hoe FileMaker-software door middel van interne en externe verificatie kan beantwoorden aan de standaarden voor accountbeheer en waarom het FileMaker Platform de "ideale medewerker" is voor IT-organisaties.

Toon de opname

Inleiding tot FileMaker

Niveau: basis

Bent u nog niet vertrouwd met FileMaker? Bekijk dan eerst een informatief webinar. Ontdek hoe snel en eenvoudig u FileMaker in uw organisatie in gebruik kunt nemen. In deze sessie volgt u een praktijkgerichte demonstratie die aantoont hoe u snel u uw bestaande spreadsheets kunt omtoveren in een veilige en gedeelde databaseoplossing. Leer vervolgens hoe u die oplossing onmiddellijk kunt inzetten op Mac en in Windows en iOS.

Toon de opname

Maak kennis met het FileMaker 13 Platform

Niveau: basis

Het nieuwe FileMaker 13 Platform biedt u de juiste gereedschappen en technologieën om snel uw eigen zakelijke oplossingen te maken die u overal kunt gebruiken, waar u ook werkt. Ive Defaix laat u tijdens dit speciale live webseminar kennismaken met enkele van de meer dan 50 nieuwe mogelijkheden, zoals flexibele ontwerpgereedschappen, native iOS-functionaliteit en nog veel meer.

Wij stellen u ook FileMaker WebDirect voor. Met deze baanbrekende webtechnologie die beschikbaar is in FileMaker Server 13, kunt u uw eigen bedrijfsoplossingen direct vanuit een webbrowser gebruiken.

Toon de opname

Inleiding tot relationele databases

Niveau: gevorderd

FileMaker Pro kan worden beschouwd als een snelle softwareontwikkelmethode (rapid application development of RAD), maar ook als een beheersysteem voor relationele gegevens (ook wel relational database management system of RDBMS genoemd). Als u efficiënte FileMaker Pro-oplossingen wilt maken, dient u deze beide aspecten van FileMaker Pro goed te beheersen. U moet weten hoe u tabellen definieert en hoe u ze aan elkaar koppelt. Die kennis is essentieel om werkelijk alles uit uw relationele databases te halen.

In dit seminar, dat gericht is op gebruikers met weinig of geen ervaring, komt het volgende aan bod:

• een inleiding tot de basisbegrippen van het relationele model
  • de definitie van de entiteiten en kenmerken
  • de verschillende soorten relaties (1-op-1, 1-op-N, N-op-N)
  • de specifieke werking van het FileMaker-beheer van relaties en relatiegrafieken

Toon de opname

Mijn eerste iOS-database

Niveau: basis

Hebt u een zakelijke oplossing op maat nodig voor uw iPad of iPhone? FileMaker 12 maakt het iedereen makkelijk om zakelijke oplossingen op maat te maken voor de iPad, iPhone, Windows en Mac.

In deze sessie van 60 minuten leert u hoe u vanaf nul uw eigen oplossing maakt voor elke taak: van het beheer van contactpersonen, evenementplanning en -beheer tot projectbeheer en de status van uw voorraad en nog meer.

Bekijk in real time hoe uw hele team FileMaker-oplossingen veilig kan delen en bijwerken.

Dit webinar wordt gegeven door Ive Defaix.

Toon de opname

Ontdek de containervelden van FileMaker 12

Niveau: gevorderd

De containervelden zijn in FileMaker Pro 12 vanaf nul opnieuw ontworpen om de prestaties van uw databases te verbeteren en uw oplossingen nog gebruiksvriendelijker te maken.

Tijdens dit seminar bekijken we de uitdagingen die de opslag van digitale gegevens in een database met zich meebrengt en hoe FileMaker deze aanpakt.

Wij stellen u eveneens de nieuwe opslagmethodes voor en laten u kennismaken met het beheer van speciale gegevens, zoals afbeeldingen, PDF's en video. Tot slot maken we u ook wegwijs in de verschillende implementaties in FileMaker Pro, FileMaker Server en FileMaker Go.

Dit webinar wordt gegeven door Ive Defaix.

Toon de opname

FileMaker en Excel : twee toepassingen die het ged samen kunnen vinden

Niveau: basis

Gebruikt u FileMaker Pro 11 en Excel? Ontdek hoe de gebundelde kracht van FileMaker Pro 11 en Microsoft Excel samen u de tools geeft om veel eenvoudiger uw gegevens te beheren en uw rapporten te maken.
Het wordt nu heel makkelijk om rapporten of formulieren te maken, gegevens te ordenen, te sorteren en te zoeken of uw werkblad meteen om te zetten in een kant-en-klare database. Tijdens dit webinar leert u het volgende:

• Excel-bestanden converteren
  • Werken met Terugkerende import, een nieuwe functie van FileMaker 11
  • Gegevens exporteren naar Excel-formaat

Schrijf u vandaag nog in voor dit webinar en ontdek hoe u met FileMaker Pro 11 optimaal profiteert van uw Microsoft Excel-gegevens.

Dit webinar wordt gegeven door Arnoud van den Broek, Otion Software.

Toon de opname

Maak kennis met FileMaker Pro 11 Advanced

Niveau: basis

Maakt u databases met FileMaker Pro 11?
Ontdek hoe u met FileMaker Pro 11 Advanced sneller en makkelijker databases kunt maken.

FileMaker Pro 11 Advanced biedt alle functies van FileMaker Pro 11 plus een aantal geavanceerde gereedschappen voor aanpassing en ontwikkeling, zoals:

• Script Debugger
  • Gegevensinzage
  • Database Design Report
  • Beheer van eigen menu’s
  • Zelfstandige oplossingen maken

Toon de opname

FileMaker Go 1.2

Niveau: basis

Bekijk, bewerk en zoek uw FileMaker Pro-records op uw iPhone of uw iPad met FileMaker Go.
U krijgt onmiddellijke toegang tot een FileMaker Pro database gehost op FileMaker Server of FileMaker Pro, of kopieer de database naar FileMaker Go.

Gedurende dit online seminar, leert u hoe u toegang kunt krijgen tot uw FileMaker Pro databases waar u ook gaat met uw iPhone of iPad dankzij FileMaker Go.

Wij zullen u ook een overzicht geven van de overeenkomsten en verschillen met FileMaker Pro, en ook tips om uw databases te ontwikkelen en te gebruiken op uw iPhone en iPad.

Toon de opname

Opmerking: Als u het webinar op een Mac-computer wilt afspelen, hebt u minimaal een Intel-processor en Mac OS X 10.4 nodig. Windows-gebruikers moeten QuickTime installeren om de opname te kunnen bekijken. Door een opname te bekijken, stemt u in met het Privacybeleid van FileMaker (in het Engels).