GoodWeave International gaat uitbuiting van kinderen tegen binnen de handgemaakte tapijtenindustrie met behulp van het FileMaker Platform

Opgericht door Kailash Satyarthi, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 2014, behaalt de kleine nonprofit organisatie grote doelen met een aangepaste FileMaker-oplossing

Paris – 10 maart 2015 – GoodWeave International, de nonprofit organisatie gebaseerd in Washington, D.C die zich toewijdt aan het tegengaan van kinderarbeid binnen de tapijtindustie, slaagt in haar missie dankzij de automatisering van bewerkingen met een aangepaste FileMaker-oplossing. Met de oplossing worden gegevens van 3500 jaarlijkse fabrieksinspecties geconsolideerd, worden de door GoodWeave gecertificeerde tapijten over de gehele complexe productieketen gevolgd en wordt de fondsenwerving, communicatie en financiële aspecten beheerd.

GoodWeave werkt samen met de top van consumentenhoofdsteden en de belangrijkste tapijtproducerende regio’s (Nepal, Afghanistan en India) om producenten over te halen kinderarbeid tegen te gaan. Sinds de oprichting heeft GoodWeave het aantal ‘tapijtkinderen’ met driekwart verminderd: van 1 miljoen tot 250.000 kinderen. Voor zijn inspanning ontving Kailash Satyarthi in 2014 de Nobelprijs voor de Vrede.

Ondanks het kleine formaat van de organisatie voert GoodWeave complexe en systematische werkzaamheden uit om kinderen te redden en te beschermen, wat een krachtig databeheer vergt. Met het FileMaker Platform, heeft
Colibri Solutions, LLC, lid van FileMaker Business Alliance, pro bono een aangepaste oplossing ontwikkeld die:

Gegevensverzameling in drie landen van 45 personeelsleden consolideert die de fabrieksinspecties uitvoeren op 65 punten.

De door GoodWeave gecertificeerde tapijten volgt binnen de productieketens van 165 exporteurs, die zich strekt over internationaal gerelateerde leveranciers en onderaannemers in locaties die variëren van stadsfabrieken tot ‘weefschuren’ en huizen in dorpen.

Het een staf van 13 mogelijk maakt om het volgen, de fondsenwerving via inspanningen als Stand with Sanju, het mediabereik, het updaten van de website en de financiële kant te beheren.

Gevoelige gegevens beschermt, waaronder gegevens over kinderen die door middel van het programma zijn gered.

Wanneer een tapijt eenmaal gefabriceerd is door een kinderarbeidvrije fabriek en een nummer toegewezen heeft gekregen, volgt FileMaker het tapijt over de hele wereld. Handelaren en consumenten kunnen er trots op zijn dat ze tapijten met het GoodWeave-label verkopen danwel aankopen.

In de toekomst wil GoodWeave echter de inspecties versnellen door het papier te vervangen door iPads en
FileMakerGo, de gratis app verkrijgbaar in de iTunes-appstore.

“Wij hebben een kleine staf met een grote missie”, vertelt uitvoerend directeur en medeoprichter Nina Smith. “Onze FileMaker-oplossing is zeer belangrijk geweest in onze successen bij het tegengaan van het uitbuiten van kinderen. Hierna willen we de marktgerichte aanpak die we met GoodWeave hebben gedaan, toepassen in andere sectoren.”
Lees het volledige verhaal hier.

Over FileMaker, Inc.
FileMaker, Inc., dochteronderneming van Apple, levert innovatieve software waarmee aangepaste bedrijfsoplossingen kunnen worden gemakt voor iPad, iPhone, Windows, Mac en het internet. Miljoenen mensen, van individuen tot 's werelds grootste organisaties, maken gebruik van het FileMaker Platform om hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen, informatie te beheren en de algehele productiviteit te verbeteren.

Mediacontacten:
Whispers & Partners (France)
Chloé Pelletier
Tél. : +33 1 40 54 23 05
chloe@whispers.fr