FileMaker ger ut FileMaker Training Series för FileMaker 14

Utbildningsmaterial för studier i egen takt; för nybörjare att komma igång och hjälp för avancerade användare att utnyttja alla möjligheter i FileMaker-plattformen


SANTA CLARA, Kalifornien. – 16 juni 2015 – FileMaker, Inc. tillkännagav i dag att FileMaker Training Series för FileMaker 14 nu är tillgängligt. Det är ett djupgående utbildningsmaterial som hjälper användare att skapa FileMaker-lösningar som kan köras på iPad, iPhone, Windows, Mac och webben. FileMaker Training Series: Grunderna för FileMaker 14 är kostnadsfri och riktar sig till nybörjare, medan FileMaker Training Series: Avancerad för FileMaker 14 är tillgänglig till ett billigt pris och erbjuder användare på medel till avancerad nivå anvisningar för hur de kan bygga attraktiva och anpassade företagslösningar med hjälp av den senaste versionen av FileMaker, inklusive övningar och nedladdningsbara aktivitetsfiler.
FileMaker Training Series: Grunderna för FileMaker 14 (FTS: Grunderna) tar upp funktioner i och fördelar med FileMaker-plattformen med särskilt fokus på den senaste versionen, FileMaker 14. Eleverna får lära sig att bygga en FileMaker-exempellösning från början till slut. FTS: Grunderna finns att hämta kostnadsfritt på FileMaker-webbplatsen (i PDF-format) och iBooks Store. Materialet är på engelska och kommer att finnas tillgängligt på följande språk den 30 juni 2015: franska, tyska, japanska, spanska, italienska, svenska, kinesiska, portugisiska (Brasilien) och nederländska.

De olika lektionerna är:

1. Översikt över FileMaker-plattformen
2. Använda färdiga lösningar
3. Visa och arbeta med data
4. Sortera och söka efter poster
5. Användarcentrerad design
6. Importera data
7. Skapa fält och tabeller
8. Relationer
9. Layouter
10. Verktyg för layoututformning
11. Speciella layoutobjekt
12. Formatera fältobjekt
13. Bästa praxis för användargränssnitt
14. Beräkningar
15. Manus
16. Rapportering
17. Integrering
18. Säkerhet
19. Driftsättning

FileMaker Training Series: Avancerad (FTS: Avancerad) erbjuder nio utbildningsmoduler med aktiviteter, övningar och demonstrationsvideor som täcker in en omfattande uppsättning ämnen som utformats för att hjälpa kunder att bemästra det viktigaste vid utveckling av FileMaker-lösningar. FTS: Avancerad riktar sig till utvecklare på medel till avancerad nivå, men alla som skapar lösningar med FileMaker-plattformen kan förbättra sina kunskaper med hjälp av detta beprövade material. Serien är en nyckelresurs för att bli en FileMaker Certified Developer.
FTS: Avancerad kommer att vara tillgängligt för FDS-prenumeranter (FileMaker Developer Subscribers) som en del av deras prenumeration (prenumerationsavgift 700 SEK). Det går också att köpa för 185 SEK USD i FileMakers webbutik (PDF-format) och iBooks Store, båda med nedladdningsbara aktivitetsfiler och videor.

De olika modulerna är:
Modul 1: Introduktion
Modul 2: Data
Modul 3: Gränssnitt
Modul 4: Lösningslogik: Beräkningar
Modul 5: Lösningslogik: Scripts
Modul 6: Rapportering
Modul 7: Säkerhet
Modul 8: Driftsättning
Modul 9: Integrering

Fler resurser
Lär dig varför FileMaker-plattformen är ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att utveckla attraktiva och anpassade företagslösningar för iPad, iPhone, Windows, Mac och webben.

● Gå med i
FileMaker Community, en kostnadsfri och global tjänst för utvecklare och användare med över 50 000 medlemmar. Där hittar du bland annat diskussioner, verktyg och andra resurser för FileMaker 14.
● Titta på
lösningsvideor och berättelser och ta reda på hur en lång rad olika organisationer från många olika branscher använder FileMaker-programvaran.
Om FileMaker, Inc.
FileMaker, Inc. är ett dotterbolag till Apple och tillverkar programvara som förändrar företag genom att göra det möjligt för användare att skapa och köra anpassade lösningar som fungerar smidigt på iPad, iPhone, Windows, Mac och webben. Miljontals användare världen över förlitar sig på FileMaker-plattformen för att dela information, hantera projekt, spåra tillgångar, m.m.

Kundkontakt:
//www.filemaker.com/se

Presskontakt:
Magnus Schmiedtke
070-646 91 96
magnus_schmiedtke@filemaker.com