Europas största oberoende inspelningsstudio kör FileMaker 14-plattformen

Metropolis Studios i London, Europas största oberoende inspelningsanläggning, har infört ett anpassat system som helt och hållet byggts med FileMaker 14, plattformen som gör det möjligt att snabbt skapa och köra anpassade lösningar som fungerar smidigt på iPad, iPhone, Windows, Mac och webben. Plattformen används till att snabba på flertalet processer över hela organisationen.§ Under de senaste 25 åren har artister som Adele och bortgångna Amy Winehouse skapat hitmusik i studion.

SANTA CLARA, Kalifornien – 23 juni 2015 – Metropolis Studios i London, Europas största oberoende inspelningsanläggning, har infört ett anpassat system som helt och hållet byggts med FileMaker 14, plattformen
som gör det möjligt att snabbt skapa och köra anpassade lösningar som fungerar smidigt på iPad, iPhone, Windows, Mac och webben. Plattformen används till att snabba på flertalet processer över hela organisationen.§ Under de senaste 25 åren har artister som Adele och bortgångna Amy Winehouse skapat hitmusik i studion.

Klicka här för att läsa hela berättelsen och titta på videon.

Metropolis är en snabb och kreativ verksamhet och i takt med att den växte, växte även dess verksamhetsbehov, bland annat dess finans- och faktureringsbehov. Metropolis sökte sig till SAP och deras finanssystem för företag, men det visade sig snart att lösningen inte uppfyllde företagets verksamhetskrav.

Man behövde snabbt ha en alternativ lösning och eftersom man redan använde lösningar som byggts med FileMaker i andra delar av verksamheten kunde Metropolis bygga ett körklart finanssystem på bara några veckor. När systemet implementerats insåg Metropolis snabbt att FileMaker-lösningen var snabbare, smartare, flexiblare och lättare att uppgradera än föregående SAP-system.

”Det fanns inget system som kunde sköta det övergripande arbetet lika bra som vår anpassade FileMaker-lösning”, säger Ian Brenchley, vd på Metropolis. ”Det bästa är att vi kan justera och integrera lösningen i alla områden av vår verksamhet, från ekonomiavdelningen till ljudingenjörerna. Vi tänker på alla och vart vi än tar vägen, kan lösningen hänga med. Det har helt klart inneburit en revolution för Metropolis.”

Metropolis använder också FileMaker-plattformen för att hantera alla bokningar och reservationer och för att registrera information om ljud och video som skapas i studion.

Genom att uppgradera till den senaste FileMaker 14-plattformen kan Metropolis personal och klienter nu spela upp ljud och video internt i layouten i FileMaker. De behöver inte längre växla mellan olika program när de kommenterar och matar in data om en musikvideo eller ett ljudspår.

”Tack vare FileMaker har vi fått en bättre sammanhållen verksamhet, vi ökar våra internationella meriter och får tillbringa mer tid med våra klienter istället för att behöva tänka på den omständliga administrationen. FileMaker är inte bara ett stöd för vår verksamhet, det gör den möjlig”, säger Oli Sussat, FileMaker-utvecklare hos Metropolis.

”De innovativa och nya funktionerna i FileMaker 14 är helt klart det som hjälper oss att ligga steget före andra musikstudior och hålla oss i framkant när det kommer till den allmänna affärsverksamheten, och det är otroligt viktigt när man jobbar med några av musikbranschens största namn”, menar Sussat.

Om FileMaker, Inc.
FileMaker, Inc. är ett dotterbolag till Apple och tillverkar programvara som förändrar företag genom att göra det möjligt för användare att skapa och köra anpassade lösningar som fungerar smidigt på iPad, iPhone, Windows, Mac och webben. Miljontals användare världen över förlitar sig på FileMaker-plattformen för att dela information, hantera projekt, spåra tillgångar, m.m.

Om Metropolis
tp://www.thisismetropolis.com | Metropolis huserar den mest framgångsrika oberoende anläggningen för inspelning, mastring, produktion och kreativitet i Europa där man erbjuder unika tjänster med inriktning mot nöjesbranschen. Metropolis är baserat i ett
före detta elverk för Chiswicks järnväg som användes i 1900-talets början och runt hälften av låtarna på de brittiska topplistorna har antingen spelats in, mixats, mastrats eller utvecklats kreativt i den vackra, kulturmärkta byggnaden.

FileMaker-kontakt:

Kundkontakt:
//www.filemaker.com/se

Presskontakt:
Magnus Schmiedtke
070-646 91 96
ilto:magnus_schmiedtke@filemaker.com | magnus_schmiedtke@filemaker.com