Europa’s grootste onafhankelijke opnamestudio draait op FileMaker 14-platform


Paris, 30 juni 2015 – Het Londense Metropolis Studios, Europa’s grootste onafhankelijk beheerde opnamecomplex, heeft een op maat gemaakt systeem geïmplementeerd dat volledig op FileMaker 14 is gebouwd: het platform waarmee gebruikers snel oplossingen op maat kunnen ontwikkelen en uitvoeren die naadloos kunnen worden gebruikt op iPad, iPhone, Windows, Mac en het web. Het platform wordt gebruikt om diverse processen binnen de gehele organisatie te versnellen. De afgelopen 25 jaar was Metropolis dé plek waar onder andere Adele en Amy Winehouse zich achter de studiomuren terugtrokken om hun grootste hits op te nemen.

Klik qui om het hele verhaal te lezen en de video te bekijken.

Dankzij de snelle, creatieve aard van Metropolis groeiden de zakelijke vereisten mee met het bedrijf, waaronder die met betrekking tot financiën en facturering. Metropolis schakelde de diensten en het hoogwaardige financiële systeem van SAP in. Al snel bleek deze oplossing echter niet te voldoen aan de zakelijke eisen van het bedrijf.

Er moest snel een alternatieve oplossing worden gevonden. Omdat Metropolis voor andere onderdelen van het bedrijf al gebruikmaakte van FileMaker-oplossingen, koos het bedrijf ervoor ook voor dit doel FileMaker in te zetten. In slechts een aantal weken werd een volledig financieel systeem op maat gemaakt. Na de implementatie van het systeem realiseerde Metropolis zich al snel dat de FileMaker-oplossing sneller, slimmer, flexibeler en aanzienlijk beter te upgraden was dan het daarvoor gebruikte SAP-systeem.

“Niets werkte zo goed voor het volledige proces als onze maatoplossing van FileMaker,” zegt Ian Brenchley, CEO van Metropolis. “Het mooie is dat we de oplossing direct in elk onderdeel van ons bedrijf kunnen toepassen en integreren. Het systeem kan door iedereen worden gebruikt, van de afdeling Financiën tot onze geluidstechnici. Iedereen kan ervan profiteren, en we kunnen het zelfs onderweg gebruiken. FileMaker is een absolute revolutie voor Metropolis.”

Metropolis maakt ook gebruik van het FileMaker-platform voor het verwerken van boekingen en reserveringen en voor het vastleggen van informatie over audio en video die in de studio worden gemaakt.

Dankzij de upgrade naar het nieuwste FileMaker 14-platform kunnen de medewerkers en klanten van Metropolis audio en video nu ook inline afspelen, binnen de lay-out van FileMaker. Zo hoeven gebruikers niet meer continu te wisselen tussen toepassingen als ze live aantekeningen willen maken of gegevens willen invoeren over een muziekvideo of audiotrack!

“Dankzij FileMaker zijn we nu beter verbonden, richten we ons meer op de internationale markt en brengen we meer tijd door met onze klanten in plaats van ons druk te maken over tijdrovende administratieve werkzaamheden. FileMaker ondersteunt ons bedrijf niet alleen: het maakt ons bedrijf mogelijk,” zegt Oli Sussat, FileMaker-systeemontwikkelaar bij Metropolis.

“Dankzij de innovatie en verbeterde functionaliteit van FileMaker 14 blijven we andere muziekstudio's, en andere bedrijven in het algemeen, een stap voor. Dat is van essentieel belang als je met de grootste namen binnen de muziekwereld werkt,” voegt Sussat toe.

Over FileMaker, Inc.
FileMaker, Inc., dochteronderneming van Apple, maakt software die bedrijven een nieuwe dimensie geeft, waarbij gebruikers oplossingen op maat kunnen maken en uitvoeren die naadloos werken op iPad, iPhone, Windows, Mac en het web. Miljoenen mensen wereldwijd vertrouwen op FileMaker om informatie te delen, projecten te beheren, activa bij te houden en meer.

Volg alle informatie over FileMaker Twitter: @Filemaker_NL

CONTACTPERSOON :
Whispers & Partners (France)
Elisabeth Perpétua / Chloé Pelletier
Tél. : +33 1 40 54 23 05
elisabeth@whispers.fr / chloe@whispers.fr

Copyright © 2015 FileMaker, Inc. Alle rechten voorbehouden. FileMaker is een handelsmerk van FileMaker, Inc., dat in de VS en andere landen is geregistreerd. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van de respectieve eigenaars.